Give us a like and we'll keep you in the loop.

Het kinderwensmagazine is een initiatief van Kinderwens Vlaanderen en wil zoveel mogelijk wensouders bijstaan in deze kwetsbare periode van hun leven. Experts en wensouders informeren u en schrijven eerlijke verhalen over bepaalde thema’s rondom de thematiek kinderwens.

Kindje van ver (3)

Putamayo adoptie

29.05.2007
Update
Het is weer lang geleden dat ik onze blog heb aangevuld. 't Is eigenlijk een beetje zelfbescherming: Heel fanatiek bezig zijn met onze procedure maakt me nog ongeduldiger dan ik al ben. Maar nu vind ik het toch hoog tijd om te vertellen waar we zitten.

Onze documenten zijn compleet. Volgende week brengen we alles naar onze notaris. Na legalisatie kunnen we dan weer naar Ray of Hope. Daar wordt nagekeken of alles correct verzameld en gelegaliseerd is.

Ons verslag, da's een verhaal apart: We staan al sinds eind februari op de wachtlijst van ROH, maar het openbaar ministerie heeft pas vorige week de tijd gevonden om iets aan ons verslag te doen.
Nu begrijp ik wel dat adoptie voor de rechtbanken geen prioriteit heeft. Maar de wet zegt dat het openbaar ministerie zijn werk moet doen binnen de twee maanden na uitspraak. We zijn nu bijna vier maanden verder. Tjonge, leuk is anders. Enfin, beter laat dan nooit.

Er zijn in de voorbije maanden ook een aantal toewijzingen geweest.
Met onze voorkeur staan we op nummer 11 (algemene lijst 76, maar van de 75 gezinnen voor ons hebben er 12 al een toewijzing en staan vijf gezinnen op stop).

En ook al komt ons kleintje er nog lang niet aan, toch groeit ons ongeduld.

14.09.2007
Voorbereidingsavond
Gisteren was het zover. We mochten naar VOORBEREIDING II van Ray of Hope.
De avond begon om 19 uur. We waren een beetje te laat, maar nog lang niet de laatste.
Uiteindelijk bleken we met vier koppels uitgenodigd te zijn.

Fien vertelde ons nog eens hoe de procedure in elkaar zit, zowel bij ons als in Ethiopië.
Het meeste hadden we ook al op intake en op de avond met mijnheer Bruk gehoord.
Er werd ook een video getoond. Dat vonden we heel boeiend, ook al was de video al in 1999 opgenomen.

Fien wilde helemaal niets loslaten over eventuele toewijzingen. Oh, oh, wat wordt het weer spannend voor een heleboel mensen! Voor ons ook, want we willen nu eindelijk toch weer eens wat opschuiven op de wachtlijst!

Om mezelf wat op te vrolijken, luister ik heel veel naar de cd's van Putumayo.

28.10.2007
Spannend!
Hoi hoi! De toewijzingen stromen eindelijk binnen!
Na een hemeltergend lange wachttijd schijnt er eventjes geen einde te komen aan de blije berichten. Hoeveel gezinnen het goeie nieuws gekregen hebben, weten we niet precies. Niet iedereen deelt dat de wereld mee via de wondere wereld van het internet.

Maar er is sprake van 2 babyjongens en 5 (VIJF!) babymeisjes. Ook een kleuter en een ouder meisje hebben nu al de harten van hun nieuwbakken ouders veroverd.

En wij?
Wij staan op 5 voor een klein jongetje. Als we goed geteld hebben tenminste.

Er wordt in de wandelgangen gefluisterd dat er nog toewijzingen op komst zijn.
Vijf jongetjes? Het klinkt te mooi om waar te zijn!
Maar je weet maar nooit….