Give us a like and we'll keep you in the loop.

Het kinderwensmagazine is een initiatief van Kinderwens Vlaanderen en wil zoveel mogelijk wensouders bijstaan in deze kwetsbare periode van hun leven. Experts en wensouders informeren u en schrijven eerlijke verhalen over bepaalde thema’s rondom de thematiek kinderwens.

Het verhaal van Lobke (5)

Afsluiten van een jaar

Op de laatste dag van 2015 sluit ik het jaar symbolisch af. Alles wat in me opkomt, schrijf ik op papier… en ik verbrand het. Het is weg, 2015 is afgelopen. Ik maak nog een boswandeling, waarbij ik ook het kapelletje bezoek. Het is de kapel van troost en vrede. Ik laat een kaarsje branden om het jaar op een mooie manier af te sluiten. Tijdens de wandeling komt de zon tevoorschijn. Een beetje hoop schijnt door de bomen!

Het nieuwe jaar is net begonnen als wij onze nieuwjaarsbrief op Facebook posten. We maken onze kinderwens openbaar. Het is een hele stap, maar het voelt goed. Het voelt als een opluchting. Een stukje last verdwijnt als ik alle warme reacties lees.

Een boswandeling

Aan het mooiste geluk,
Geluk, wat ben je soms zo onwezenlijk. Ongrijpbaar ook.

Voor veel mensen ben je evident. Maar wij hebben al een lange weg afgelegd, waardoor het voor ons niet meer zo evident is.
Maar het verlangen wordt groot, heel groot, mooiste geluk.

Soms kan ik me iets bij je voorstellen, als ik het mezelf toelaat om vrij te zijn in mijn gedachten. Dan fantaseer ik over jou, mooiste geluk.
Ik zie geen gezicht, een jongen of een meisje, maar gewoon geluk.

Je staat hier wel al op de kast, je hebt een plaats gekregen in ons huis.
Ik heb geprobeerd vormen te geven aan jou, mooiste geluk. En eerlijk, je ziet er nu al mooi uit.
Zonder dat je er echt bent, heb je al een plaats in onze harten veroverd.

Ik neem nu de tijd om mijn verdriet te verwerken en opnieuw hoop te kunnen koesteren dat ons mooiste geluk er ooit zal zijn.
Op dit moment doe ik een investering in jou, mooiste geluk.
Opdat je ooit ONS mooiste geluk kan zijn.

Voor ons ben je al heel dierbaar geworden, mooiste geluk.

2016 wordt voor ons ongetwijfeld een boeiend jaar, met hopelijk de verwachting naar het mooiste geluk.

Je wensouders