Give us a like and we'll keep you in the loop.

Het kinderwensmagazine is een initiatief van Kinderwens Vlaanderen en wil zoveel mogelijk wensouders bijstaan in deze kwetsbare periode van hun leven. Experts en wensouders informeren u en schrijven eerlijke verhalen over bepaalde thema’s rondom de thematiek kinderwens.

Dromen van onderbroken nachten

baby slaapt

Dromen van onderbroken nachten

Onlangs schreef ik een column op de site van De Redactie om ouders met jonge kinderen een hart onder de riem te steken: Wie is de echte ‘Mens van het Jaar’? Volgens mij verdienen zij elk jaar opnieuw die titel. Natuurlijk weet ik ook wel dat veel van de last, het slaapgebrek en alle andere praktische beslommeringen die een kind met zich meebrengt, ruimschoots worden gecompenseerd. Gewoon door de aanwezigheid van die baby, peuter of kleuter zelf. Ook al wordt het je soms wel eens te veel, toch zouden de meeste ouders hun spruiten voor geen goud willen missen.

Precies dat doet ouders met een onvervulde kinderwens vaak zo’n pijn. Ze horen hun leeftijdsgenoten klagen over onderbroken nachten of rommelige maaltijden, terwijl ze er alles voor over zouden hebben om zelf in die situatie te mogen zijn. De ouders zeggen: ‘Jij hebt makkelijk praten, jij hebt een rustig en vrij leventje!’ De wensouders zeggen (of denken): ‘Ik zou uit de grond van mijn hart met plezier elke nacht gestoord willen worden door een baby…’ Het is goed als mensen dat van elkaar beseffen, zodat ze allebei hun hart kunnen uitspreken. Want het zijn allebei authentieke gevoelens, maar in heel verschillende situaties!